Lokacija - Ostale znamenitosti - Otoci

Brač
Bol
Otok Brač, na koji gledaju terase Bel Etagea, nalazi se nešto južnije od Splita. Obrastao gustim borovim šumama, usred kojih se ističu lijepo uređeni vinogradi i maslinici, Brač je također postao i omiljeno ljetovalište, koje svojim gostima uz netaknutu prirodu, bezbrojne uvale nudi i kulturno – povijesne sadržaje. Zlatni rat u Bolu je jedna od najomiljenijih plaža Hrvatske. Šljunčani rt ovdje strši nekoliko stotina metara u more.
 
Hvar
Hvar
Ovaj otok se danas smatra jednim od deset najljepših otoka svijeta. Ovo je otok lavande, vinograda i maslinika, dok se najveće i najpoznatije mjesto na otoku, grad Hvar, često naziva hrvatskim St. Tropezom. Ugodnom i romantičnom šetnjom po Rivi, okičenoj redom lijepih palmi uživat ćete u šumu morskih valova i pogledu na brojne luksuzne jahte koje navečer pristaju u gradu Hvaru. Tu ćete ljeti naići i na zvijezde kao Sharon Stone, Tom Cruisea, Stephanie od Monaka.
 
Vis
Vis Stiniva
Vis je najudaljeniji otok od kopna hrvatskog Jadrana, koji je zbog svojeg takvog strateškog položaja dugo korišten kao vojna baza. Vis je za strance otvoren tek prije nekih 20 godina. Na Visu se nalaze dva veća mjesta, glavni otočki grad Vis i ribarski gradić Komiža. Plava špilja, koja se nalazi na susjednom otoku Biševu, danas je omiljeno izletište brojnih gostiju. Špilja privlači posebnom tirkiznom bojom mora koje stvara svjetlo koje se lomi i tako stvara ovaj jedinstveni prirodni fenomen.
 
Šolta
Bol
Usred borovih šuma, vinograda, smokava, lavande i čempresa naići ćete i na polja kadulje i ružmarina. Slikovite uvale s malim otočićima, čisto more, mala ribarska naselja, kao i rijetko bilje su već u doba Dioklecijana na otok dovodila trgovačke brodove Rimskog carstva. Glavne otočke luke su Maslinica, Rogač, Nečujam i Stomorska, po sredini otoka se nalaze Donje, Srednje i Gornje Selo, a glavno otočko mjesto je Grohote.
 
Korčula
Korcula
Korčula, sa svojih 48 km dužine i 8 km širine, poznat je i kao „zeleni otok“ zbog gustog raslinja koje pokriva otok i odaje dojam prašume. To je i otok na kojem se rodio poznati moreplovac Marko Polo. Danas na otoku živi oko 1700 ljudi koji se uglavnom bave turizmom, vinogradarstvom i maslinama. Najveći grad otoka – “crna Korčula” je prema legendi utemeljen od strane trojanskog junaka Antenora. Uz prirodne ljepote Korčula nudi bogatu kulturnu i povijesnu baštinu, lijepe plaže, netaknutu prirodu, usamljene uvale i nezaboravne panoramske poglede sa vrhova na okolinu.
 
Otok Mljet
Trogir
90% površine ovog otoka pod šumom. Mljet jedan od najšumovitijih otoka u Sredozemlju i zahvaljujući njegova dva slana jezera, zapadni je dio proglašen nacionalnim parkom. Do Mljeta stižemo trajektom iz Korčule i iz Dubrovnika. Ukupna površina parka je 5375 hektara. Veliko i Malo jezero na Mljetu su jedinstveni oceanografski fenomen. Nastala su prije nekih 10000 godina. Sve do prije 2000 godina to su bila slatkovodna jezera. Ovdašnji krš skriva i brojne druge zanimljivosti, špilje i pećine, kao i rijetka jezera s boćatom vodom koja povremeno potpuno nestaju.
 
Kornati
Kornati
Zbog jedinstvenih oblika i ljepote, kornatski arhipelag je već 1980. godine proglašen nacionalnim parkom. Svojom ukupnom površinom od 70 km2 i nekih 140 otoka, arhipelag je postao raj za brojne nautičare, ronioce i individualiste koji ovamo dolaze uživati u plavom i čistom moru i koraljnim grebenima. Mnogi Nacionalni park nazivaju i „Robinzonski raj“, obzirom da je većina otoka nenaseljena. Ime je arhipelag dobio po najvećem otoku, otoku Kornatu (32,6 km2), koji na starohrvatskom znači „Kruna“. Iz toga se izvodi i poznati citat Georgea Bernarda Shawa „“Zadnjeg dana stvaranja svijeta Bog je htio okruniti svoje djelo – tako je stvorio Kornate od zvijezda, suza i božanskog daha“.
 
EN | HR | DE | FR | IT | RU
 
 
WWW.BELÉTAGE.HR
© 2011-2019 Pulić & partneri d.o.o. | info@beletage.hr | Tel: +385 21 459 990 | Ured u Moskvi: +7 926 248 13 14