Lokacija - Split - Grad

Katedrala Sv. Duje
Sveti Duje
....
 
Riva
Riva
Riva, šetnica uz obalu u središtu grada, mjesto je neometano prometom. Tu se nalaze brojni kafići, restorani i butici. Ovdje se nađu i stari i mladi, od jutra do mraka, ljeti i zimi. Lijepi drvored palmi i uređene zelene površine doprinose općem dojmu. Leđima okrenuti prema južnom zidu Dioklecijanove palače uživat ćete uz kavicu u pogledu na splitsku luku i otoke.
 
Peristil
Peristil
1700 godina star trg, položen usred palače Rimskog cara Dioklecijana. Uz svoje povijesno značenje, Peristil je do danas omiljeno sastajalište sa dobrom glazbom uživo, raznim događanjima, a ljeti se Peristil pretvara i u pozornicu za razne operne i kazališne predstave. Legendarne su i Salsaparty koji se ovdje redovito održavaju.
 
Grgur Ninski
Grgur Ninski
......
 
Marjan
Marjan
Marjan je zeleni ponos grada. Zapadno od središta grada, uzdiže se svojom gustom borovom šumom, čempresima, agavama i kaktusima, kao i raznim sub-tropskim biljem, te nudi svim posjetiteljima jedinstveni pogled na more i grad. Marjan pruža i razne mogućnosti rekreacije, od šetnje u hladovini šume, do jogginga ili slobodnog penjanja po tamošnjim stijenama.
 
Plaže
Bačvice
Split je jedan od rijetkih gradova svijeta koji raspolaže brojnim plažama usred grada i to na ukupno 15 km dužine. Najpoznatija gradska plaža, kao i jedna od rijetkih pješčanih plaža u hrvatskoj je Bačvice. Već stoljećima ovo kupalište, koje se nalazi odmah uz centar grada, omiljeno je među domaćima ali i brojnim turistima. S pravom se ovdje vije plava zastava, koja je svjedok odlične kakvoće mora.
 
Poljud, Stadion Hajduka
Poljud
Izgrađen 1979. godine, svojom naprednom, futurističkom arhitekturom do danas spada među najzanimljivije stadione u Europi. Nogometni klub Hajduk ponosno gleda na svoju stogodišnju povijest i ima veliku zajednicu ljubitelja i navijača. Hajduk se do danas smatra tajnim asom u Europi u poticanju i školovanju mladih nogometaša.
 
EN | HR | DE | FR | IT | RU
 
 
WWW.BELÉTAGE.HR
© 2011-2019 Pulić & partneri d.o.o. | info@beletage.hr | Tel: +385 21 459 990 | Ured u Moskvi: +7 926 248 13 14